Velmi dobré. Recept na marinovaná kuřecí křidýlka.
Hodnocení
4.5
/ 5 (36x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Marináda
Česnek10 stroužků
Olej2 dl
Sůl1 lžička
Ocet3 lžíce
Med8 lžic
Červené víno6 lžic
Mleté chilli1 lžička
Ostatní
Kuřecí křídla12 ks
Postup přípravy
Nejdříve si uděláme marinádu. Do menšího kastrůlku si propasírujeme oloupaný česnek, přidáme všechny suroviny mimo křidélek a povaříme.
Křidélka si připravíme do pekáče, zalijeme vychladlou marinádou a dáme na 24 hodin uležet do lednice.
Druhý den pečeme kuřecí křídla na medu v troubě při teplotě 180 °C a podléváme vodou.
Krásná pečená zlatavá křidélka se sosem pojídáme s čerstvým chlebem. Tato marináda se dá použít i ke grilování.
Moc děkuji za pochvalu,mám z toho velkou radost i má rodinka se může jak se říká užrat,dělám to i na ořezané kosti z bůčku (žebírka),taky všem chutná.Tak ještě jednou děkuji a hezký den a dobrou chuť.Eva
Marináda je vynikající, ale uležení je opravdu důležité. Já nechala křídla naložená jen cca 3hod a nebylo to ono. Příště připravím min. den předem.