Směs kuřecího masa, žampionů, cibule a uzené slaniny. Snadný recept na rychlé a chutné jídlo k obědu nebo večeři.
Hodnocení
4.2
/ 5 (11x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Směs
Česnek1 stroužek
Sůl3 špetky
Cibule1 ks
Olivový olej1 lžíce
Kuřecí prsa400 g
Čerstvé žampiony200 g
Mletá sladká paprika2 lžičky
Čerstvě mletý černý pepř3 špetky
Anglická slanina (plátky)50 g
Příloha
Brambory400 g
Provensálské koření3 špetky
Máslo50 g
Postup přípravy
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a pokrájíme na kousky o velikosti asi 4 x 5 cm. Kousky nemusí být pravidelné, nejlépe se využijí odřezky při přípravě jiného jídla z kuřecích prsou. Kousky masa osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a necháme chvíli odstát.
Mezitím cibuli pokrájíme na měsíčky, česnek a žampiony na plátky. Brambory očistíme a pokrájíme po délce na čtvrtiny. Domácí uzenou slaninu pokrájíme na proužky.
Na olivovém oleji zprudka opečeme kuřecí kousky. Když se kousky zatáhnou, vybereme je na talíř. Do výpeku přidáme uzenou slaninu a opečeme. Když slanina pustí tuk, přidáme cibuli a na středním plameni opékáme do změknutí cibule. Dále přidáme pokrájený česnek a krátce opečeme. Potom přidáme nakrájené žampiony, zvýšíme plamen a žampiony opékáme do hněda a do odpaření tekutiny.
Následně přidáme opečené kuřecí kousky, posypeme mletou červenou paprikou, promícháme, necháme úplně rozpustit papriku v tuku, podlijeme malým množstvím horké vody a krátce povaříme.
Mezitím uvaříme brambory, scedíme je, přidáme máslo a provensálské koření a promícháme. Kuřecí kousky na žampionech a cibuli servírujeme s uvařenými brambory.