Recept na výborné kuře, při jehož přípravě zamažeme jen remosku.
Hodnocení
4.7
/ 5 (339x)
Doba přípravy
75 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Podle chuti
Česnek1 palička
Ostatní
Kuře1 ks
Sýr200 g
Smetana ke šlehání1 kelímek
Podle potřeby
Máslo na vymazání formy
Postup přípravy
Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme. Sýr nastrouháme. Remosku vymažeme máslem.
Kuře zbavíme kůže a naporcujeme. Kousky omyjeme a necháme okapat. Každou porci dostatečně potřeme česnekem a vložíme do připravené remosky. Kuře v remosce posypeme sýrem a přelijeme šlehačkou. Pozor, kuře nesolíme!
Kuře je pečené tehdy, až se celý povrch pokryje zlatým povlakem a kůrčičkou.
Kuře v remosce podáváme horké. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo hranolky.
Táákže, moc děkuji a receptík, taky jsem vyskoušela a je to příjemná obměna kuřete:)
schmidtm
Záleží, jak máte rádi česnek. Prostě přimněřeně.Vzhledem k tomu, že se kuře nesolí, dávám opravdu celou menší paličku,ale určitě lze dát méně,pak bych asi trošku osolila. Dobrou chuť.
Lucka
Jitko2,
moc gratuluju, tenhle recept je prostě KONCERT :-) Moc děkuju, natrvalo se zabydluje v našem jídelníčku.