Kuře připravíme k pečení. Neosušíme jen jej rozporcujeme na klasické čtvrtky. Oblíbené grilovací koření smícháme s olejem, čtvrtky do směsi ponoříme a opakovaně promneme. Necháme při pokojové teplotě aspoň 20 min.
Do větší mísy nasypeme všechny lupínky. Ponoříme do nich čtvrtky a opakovaně promícháme. Počkáme asi 10 minut. Pak čtvrtky vyjmeme a necháme odležet.
Fritézu rozpálíme na 180°C, vkládáme čtvrtky. Lupínky za krátkou dobu dostanou tmavěhnědězlatavou barvu. Pak je vyjmeme a odložíme na savý papír do tepla. Maso by však mělo být hotovo.
Dvě kostky houbového bujónu rozpustíme a povaříme, přidáme zbylé lupínky z obalování čtvrtek a asi 1 - 2 minuty provaříme.
Servírujeme kuřecí čtvrtky, přílohu doporučuji americké brambory s míchanou zeleninou, avšak bez dresinku. Přeléváme rozvařenýma lupínky v bujonu.