Indický recept na marinované kuře tradičně pečené v hluboké peci zvané tandúr.
Hodnocení
5.0
/ 5 (1x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Ostatní
Sůl3 lžičky
Kuře1 ks
Citron1 ks
Koriandr mletý1 lžička
Mletý římský kmín1 lžička
Ghee5 lžiček
Česneková pasta1 lžička
Červené potravinářské barvivo1/2 lžičky
Řecký jogurt1/2 šálku
Zázvor1 lžička
Podle potřeby
Ocet
Podle chuti
Šafrán
Mleté chilli
Postup přípravy
Šafrán zalijeme vroucí vodou. Citron rozpůlíme a vymačkáme z něj šťávu. Do citronové šťávy vsypeme sůl.
Kuře nařízneme na prsou a stehnech, aby se marináda dostala dovnitř masa. Do zářezů vetřeme citronovou sůl.
Kuře vložíme do nádoby určené k marinování, polijeme šafránovou vodou a marinujeme 15 minut z každé strany.
Do misky dáme česnekovou a zázvorovou pastu, ghee, jogurt, červené barvivo, kmín, koriandr a trochu červeného chilli koření. Ghee můžeme nahradit olejem. Vše smícháme dohromady.
Šafrán slijeme, aby byla jogurtová marináda dostatečně hustá. Kuře potřeme marinádou, nádobu uzavřeme a necháme 24 hodin marinovat v lednici.
Připravíme si pekáček a mřížku. Kuře tandoori se šafránem uložíme na mřížku a pečeme na 200 °C. K závěru pečení dáme kuře na pár minut pod gril, aby získalo kůrčičku. Kuře tandoori se šafránem podáváme s přílohou podle vlastní chuti.