Kuře ala kachna s kysaným zelím. Recept na dobrý oběd.
Hodnocení
4.7
/ 5 (26x)
Doba přípravy
120 min
Chutnalo
5x
Ingredience
Ostatní
Sůl
Kmín
Sádlo2 lžíce
Kuře1 ks
Mletý pepř
Kysané zelí1/2 kg
Postup přípravy
Menší kuře omyjeme, z vnitřku osolíme, posypeme kmínem a opepříme. Následně vnitřek kuřete vyplníme kysaným zelím a zašijeme. Celé kuře znovu osolíme i posypeme kmínem, vložíme do pekáče a podlijeme malým množstvím vody.
Ke kuřeti přidáme 2 - 3 lžíce domácího sádla a pečeme za častého podlévání cca 90 minut při teplotě kolem 200 °C.
Kuře se zelím podáváme s knedlíkem a doplníme zelím z vnitřku kuřete.
Zkusil jsem ho upéci,naplněné bylinkama,kustovnicí čínskou,kardamomem.Kněmu jsem uvařil klouzáky (bramborové koule-knedlíky), kyselé domácí zelíčko.Kuře jsem vykostil až upečené-skutečně je to snadnější a klouzáky jsem polil pravým máslíčkem,pak posypal chillim a jak jsme si všichni pochutnali.
Posílám také fotografie mého výtvoru...a přeji dobrou chuť....///