Česnek a zázvor oloupeme, obojí nastrouháme najemno a promícháme s medem, vodou, mirinem a sojovou omáčkou.
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.
Připravené maso naložíme do marinády a necháme v chladu nejlépe 2 hodiny marinovat. Před tepelnou úpravou maso z lednice vyjmeme alespoň 30 minut dopředu, aby mělo pokojovou teplotu.
Mango oloupeme, vykrojíme pecku a oranžovou část nakrájíme na podobně velké kousky jako maso.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo nudličky. V rozpáleném oleji ji osmažíme a přihodíme naložené maso. Prudce osmahneme a necháme za častého míchání odpařit většinu tekutiny.
Přidáme nakrájené mango, dobře promícháme a ještě chvíli prohříváme. Nakonec přimícháme nakrájenou jarní cibulku.
Kuře s mangem ihned servírujeme s rýží a sypeme bílým sezamem.