Kuře rozporcujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Rozporcované kuře v pekáčku na oleji prudce opečeme. Pak osolíme, opepříme, přidáme pokrájenou cibuli. Víno s protlakem smícháme a nalijeme na kuře. Přikryjeme a takto připravené kuře dusíme asi hodinu. Pak odkryjeme a omáčku redukujeme podle potřeby.
Kuře na víně po myslivecku podáváme s opečeným bramborem.
Jiná varianta: Maso vyjmeme, omáčku redukujeme, popřípadě dochutíme a rozmixujeme. Porce masa polijeme. Kuře podáváme s hranolky.
Moc dekuji za inspiraci. Kureci moc nevarim protoze to je takova " nudna klasika " . Ale nejak jsem ho mela doma a premyslela nad necim novym. K tomu vino co mi nechutnalo v lednici. Takze uvareno, mixla jsem s tou cibuli, hezky se zahustilo. Pridala do omacky trochu soli a opravdu tam nic jineho neni potreba. S hranolkama dokonale. Diky! �
roman
Re: super
Ještě doplním - omáčku neredukujeme, pouz,e je-li třeba, dochutíme a podáváme s rýží :-)
roman
super
vynikající jídlo, v naší rodině 25 let téměř kultovní. Díky za recept, který oproti naší verzi z mezinárodní kuchařky z šedesátých let je na odpovídající množství omáčky a množství surovin je udáno v normálních jednotkách :-)
filovap
OK
Dík za odpověď. O receptu jsem nepochyboval a jak bude naše jehněčí snědeno, pustím se do vaření "kuřátka podle Milana".
mech
fotka
Ano, fotku jsem nevložil. Ale chuti to nevadí. Děláme kuře 40 roků a stále chutná.