Recept na kuře, jak jej připravujeme doma. Pečené na leču.
Hodnocení
3.1
/ 5 (90x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Podle potřeby
Olej
Podle chuti
Sůl
Grilovací koření
Ostatní
Cibule1 ks
Kuře1 ks
Zeleninové lečo1 sklenice
Postup přípravy
Kuře podle potřeby očistíme. Pak je naporcujeme, omyjeme, osušíme a osolíme. Z jedné strany je posypeme grilovacím kořením. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Pomalu si předehřejeme troubu.
V hrnci, kastrolu nebo pekáčku vhodném do trouby si na sporáku rozehřejeme olej. Cibuli si na oleji osmahneme dozlatova.
Přidáme kousky kuřete nekořeněnou stranou dolů a osmahneme. Pak kuře otočíme a posypeme grilovacím kořením. Následně vše podlijeme zeleninový lečem.
Kuře opravdu podlijeme a ne přelijeme. Je důležité, abychom co nejméně slily grilovací koření. Podle chuti můžeme ještě lečo posypat grilovacím kořením. Vše přivedeme k varu.
Pekáč nebo kastrol kuřetem na leču vložíme do trouby a pečeme při mírné teplotě 35 - 45 minut.
Pokud se během této doby nevypeče kůrčička, zvýšíme teplotu a kuře pečeme dozlatova. Pokud to není nezbytné, kuře nepodléváme.
Kuře na leču podáváme s hranolky, rýží - i společně a tatarkou.