Do většího hrnce dáme asi dva litry vody, osolíme, vložíme alespoň čtyři kukuřičné klasy a dáme vařit. Můžeme klidně vložit i osm klasů, tedy podle velikosti hrnce a rodiny. Kukuřičné klasy vaříme asi hodinu a půl podle toho, jak jsou klasy vyzrálé. Průběžně zkoušíme vidličkou, jestli lze zrna lehce oddělit od klasu a pokud jsou zrna měkká k jídlu.
Poté kukuřičné klasy vyjmeme a můžeme podávat jako hlavní chod. Nejčastěji se klasy jí samotné jen posypané solí a případně potřené lehce máslem.
Do vody, ve které se vařila kukuřice, vložíme jednu či dvě cibule a necháme asi 20 minut vařit. Poté vsypeme hrstku rýže a necháme asi 10 minut vařit. Do hrnku si připravíme dvě syrová vejce, osolíme, opepříme a zamícháme. Následně vlijeme do vařící polévky, rychle rozšleháme a necháme ještě pár minut vařit.
Kukuřičnou polévku s rýží ihned podáváme.