Drůbeží špízy z krůtího masa marinovaného v jogurtu s kořením Tandoori. Výborná pochoutka připravená po česku.
Hodnocení
4.6
/ 5 (31x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Česnek8 stroužků
Vejce2 ks
Čerstvý zázvor1 ks
Bílý jogurt500 ml
Krůtí prsa800 g
Strouhaný čedar80-100 g
Podle potřeby
Olej
Podle chuti
Sůl
Mleté chilli1 lžíce
Koření Tandoori masala3 lžíce
Postup přípravy
Maso očistíme, nakrájíme na větší kostky 3 - 4 cm velké a osolíme. Oloupaný česnek a zázvor rozmixujeme se 2 lžícemi oleje dohladka. V míse promícháme jogurt s rozmixovaným česnekem a zázvorem, kořením Tandoori, chilli kořením, vejci a nastrouhaným sýrem. Do jogurtové marinády vložíme maso a vše necháme přes noc odležet v chladu.
Odleželé kousky masa napícháme na špejle a ze všech stran opečeme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova. Špízy vyjmeme z výpeku a zakryté necháme ještě asi 5 minut na teple odpočinout.
Krůtí špízy ala Tandoori můžeme podávat s tortillou a salsou nebo jednoduše s vařeným bramborem.
Místo krůtího masa jsem měl kuřecí, a musíme uznat že ceůlá čtyřčlenná rodina jsme si náramně pochutnali :-) Každopádně jsem neměla ni koření, tak jsem místo něj dal grilovací. Jinak ingredience vše tak jak je psáno, i když poměr "jeden zázvor" je relativní, ale asi jsem trefil, cca 12deka..
A co navíc? Když marinádu dáte jemně na olej, přidáte smetanu, lehce provaříte a pak propasírujete, tak získáte lahodný sosík, který tomu dodá říz...
Ale jinak opravdu super a čistý bodový zisk!