Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme.
Maso ze všech stran osmahneme na oleji. Poté okořeníme podle chuti prolisovaným česnekem a mletým pepřem. Nyní podlijeme vývarem. Pokud nemáme vývar, můžeme podlít vodou a případně posypat kořenící směsí, nebo použít zeleninový bujon. Přidáme rajčatový protlak, podlijeme červeným vínem a pod pokličkou na mírném plameni dusíme asi 20 minut, dokud není maso měkké.
Během dušení masa si nakrájíme cibuli na malé kostičky, pak ji na pánvičce zpěníme, zasypeme mletou paprikou a zaprášíme hladkou moukou. Cibuli minutku povaříme, aby se nespálila. Nyní zalijeme 2 - 3 naběračkami šťávy z hrnce s krůtou. Omáčku povaříme a ponorným mixérem rozmixujeme do hladké konzistence. Podle potřeby osolíme.
Krůtí maso spojíme s omáčkou, necháme projít varem a můžeme podávat.
Krůtí prsa na červeném víně nejlépe chutnají s rýží.