Recept na křehký a šťavnatý krůtí plátek s lehkou přílohou. Ideální hlavní chod, když si začínáme hlídat kalorie.
4 ks | krůtí prsa |
směs | |
---|---|
1 ks | cibule |
2 stroužky | česnek |
1 lžička | oregano |
1 snítka | tymián |
1 snítka | rozmarýn |
podle chuti | |
1 špetka | sůl |
1 špetka | pepř |
podle potřeby | |
2 lžíce | olivový olej |
Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, čerstvé bylinky nadrobno nasekáme.
Maso naklepeme rukou, osolíme, opepříme. Bylinky smícháme s česnekem a maso ve směsi pečlivě obalíme. Cibuli krátce zpěníme na malém množství olivového oleje., přidáme maso s bylinkami, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme do změknutí..
Krůtí přírodní plátek s bylinkami podáváme nejlépe s rýží, oku i chuti zalahodí zeleninová obloha.
Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti
Vyzkoušejte recept na výbornou a šťavnatou sekanou z krůtího masa, provoněnou opečenou slaninou. Uvnitř nechybí vejce vařené natvrdo, které v každém plátku vytvoří pěknou mozaiku. Sekaná není suchá a při pečení nepraská. Podle našeho videoreceptu ji zvládne úplně každý.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena