Opečené krůtí maso se směsí žampionů s cuketou a citronovou omáčkou. Recept na výbornou drůbeží specialitu.
Hodnocení
4.6
/ 5 (10x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Petrželka
Citron
Mletý černý pepř
Podle potřeby
Máslo
Cuketa
Šalotka
Olivový olej
Hladká mouka
Krůtí prsa
Ostatní
Víno1 dl
Žampiony4 ks
Krůtí vývar1 dl
Postup přípravy
Nejdříve smícháme hladkou mouku se solí a pepřem. Potom osolíme a opepříme i krůtí prsa a obalíme je v ochucené mouce. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a z obou stran opečeme maso.
Ve druhé pánvičce orestujeme na olivovém oleji celé žampióny. Osolíme a opepříme, přidáme k nim kousek másla, nakrájenou šalotku a cuketu bez jadérek.
Opečené maso vyndáme stranou a na pánev nalijeme bílé víno a citronovou šťávu. Tekutinu necháme odpařit a potom přilijeme krůtí vývar. Maso vrátíme zpátky na pánev, přidáme kousek másla a necháme rozpustit. Vypneme varnou desku, přisypeme nakrájenou petrželku, citronovou dužinu nakrájenou na měsíčky a promícháme.
Na talíř nandáme směs žampiónů a cukety, přidáme krůtí maso a zalijeme citronovou omáčkou.
Krůtí piccata s citronovou omáčkou ihned podáváme jako hlavní chod.
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
To je co, že podle potřeby krůtí prsa, cuketa, šalotka, mouka i máslo (čili všechny hlavní ingredience). Snad je normální uvést alespoň nějaké poměr a člověk se pak už zařídí, jestli udělá poloviční, nebo dvojnásobnou porci, ale ne dát všechno podle potřeby.
konvalinka
krútí piccata s citonovou omáčkou
veľmi pekný recept, viem si živo predstaviť tú lahodnú chuť, podobný recept poznám z talianskej kuchyne, je vynikakúci.
dávam 5 *