Krůtí prsa nakrájíme na osm plátků a lehce naklepeme. Osolíme, posypeme tymiánem a zabalíme do parmské šunky. V pánvi rozehřejeme olej, zabalené maso ze všech stran opečeme a poté vyjmeme z pánve.
Česnek a cibuli nakrájíme najemno a společně krátce orestujeme na rozehřátém oleji. Přidáme drcená rajčata, víno a necháme asi 15 provařit. Omáčku dochutíme mletou paprikou, jemně nastrouhanou citronovou kůrou a pepřem.
Celer, mrkev a cuketu očistíme a nakrájíme na tenké dlouhé nudličky. Orestujeme na másle a zalijeme vývarem. Do směsi vložíme opečené krůtí plátky a dusíme doměkka.
Krůtí medailonky v šunkovém kabátku servírujeme položené na zelenině a přelité rajčatovou omáčkou. Jako přílohu můžeme zvolit rýži nebo vařené brambory.