Zkuste recept na krůtí medailonky s jablky a brusinkovou omáčkou.
Hodnocení
4.7
/ 5 (33x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
5x
Ingredience
Ostatní
Slanina4 plátky
Máslo4 lžíce
Smetana50 ml
Jablko2 ks
Brusinky2 lžíce
Krůtí prsa400 g
Podle chuti
Sůl
Koření na steak
Podle potřeby
Vývar
Postup přípravy
Krůtí prsa očistíme a nakrájíme přes vlákno na kousky ve velikosti medailonků. Potom maso potřeme olejem a posypeme steakovým kořením.
Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky a zbavíme jádřinců. Na horké pánvi orestujeme slaninu dozlatova.
Maso z pánve vyjmeme, přidáme polovinu másla a jablka která necháme zkaramelizovat.
Jablka vyjmeme a spolu se slaninou uchováme na teple. Potom do pánve přidáme druhou polovinu másla, na kterém krůtí maso opečeme ze všech stran dorůžova.
Medailonky vyjmeme a uchováme na teple. Do výpeku vmícháme brusinky a asi 3 minuty restujeme.
Omáčku zředíme silným vývarem, zjemníme smetanou a krátce povaříme. Podle potřeby osolíme.
Maso, slaninu a jablka aranžujeme na nahřáté talíře a podáváme přelité brusinkovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo hranolky.
Snadná příprava, rychlé a velmi chutné! Omáčku jsem trochu zahustila jíškou a dala víc brusinek, jako přílohu jsem zvolila vařený brambor. Kombinace jablek a brusinek s masem a se slaninou je osvěžující a pro sobotní oběd na sluncem zalité terase jako dělaný! Doporučuji všem :-)
Vilem
Je to vynikající
Superkombinace chutí. Doporučuji k tomu dobré bílé a nebude to mít chybu.