Mléko, cukr, kůru a špetku soli uvedeme do varu. Za stálého míchání vsypeme krupici, při nízké teplotě ji necháme "bobtnat" do zhoustnutí a odstavíme.
Žloutek rozkvedláme a vmícháme do mírně vychladlé krupice. Z bílku vyšleháme tuhý sníh a vmícháme do zcela vychladlé krupicové směsi. Směs nalijeme do vodou vypláchnuté formy (nebo 4 malých formiček) a uložíme do chladničky minimálně na 4 hodiny vychladit.
Jahody i se šťávou provaříme a osladíme vanilkovým cukrem. Solamyl rozmícháme ve studené vodě a za stálého míchání kašičkou zahustíme jahody. Chvilku provaříme.
Flameri uvolníme z formy (pomůžeme si nožem nebo namočíme do horké vody) a položíme na dezertní talířek. Okolo ozdobíme jahodovou omáčkou, zbytek omáčky podáváme v omáčníku.