V kastrolu si na troše másla osmahneme mraženou nebo čerstvou zeleninu nastrouhanou nahrubo podle chuti - mrkev, celer, petržel.
Zeleninu zalijeme horkou vodou, přidáme hrubou nebo dětskou krupici a masox. Polévku osolíme, opepříme a přidáme trochu kmínu a prolisovaného česneku. Polévku necháme 10 - 12 minut povařit, aby změkla zelenina. Do krupicové polévky přidáme vejce, která v polévce vidličkou rozmícháme, aby vznikla tzv. mlha. Přidáme petrželovou nať podle chuti.
Krupicovou polévku s vejcem rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Místo vody zaleji vývarem a nedávám masox, zeleninu čerstvou a polívka je výborná ;-)
Tereza
Komentář k receptu Krupicová polévka s vejcem
Výborná rychlá polévka, navíc i docela vydatná. Pro muže ji budu muset ještě trochu dochutit, ale mně to tato stačí.
Iveta
Super!!!!
Děkuji za super recept,polévka je luxusní a ode dneška patří mezi jedničky u nás:o)Krásný den
MijdaM
jemná
takové polévky mám moc ráda, i naše děti. a manžel si to trochu přikoření. a dá se tam dát zelenina, co dům dal.
radekhoffner
Děkuji za super recept :-)
Super recept - výborná a rychlá polévka :-) určitě ostatním doporučuji. Zařasuji ji do mých oblíbených. Příteli k ní osmažím pečivo, mně stačí zasytit takto :-) jen jsem do ní dala dost kmínu, takže příště míň. Zeleninu jsem použila zmraženou - 1 sáček polévkový mix - než jsem dala zeleninu do hrnce, tak jsem ji propláchla (mrkev, květák, hrášek, pórek, petržel, kapusta).