Plátky krkovičky naklepeme, opepříme, mírně osolíme a dost posypeme grilovacím kořením. Koření rozetřeme do masa, pokapeme olejem a necháme odležet. Mezitím nakrájíme středně velkou cibuli a slaninu na kostičky.
Na pánvi na oleji osmažíme cibuli a slaninu. Přidáme plátky masa a z obou stran osmažíme. Potom trošku podlijeme, přiklopíme a necháme dusit.
Bramborové placky můžeme pro úsporu času použít koupené mražené. Placky pak dáme péct na plech do trouby rozehřáté na 220 °C. Za 10 minut placky zastříkneme olejem a pečeme dalších 10 minut. Placky necháme dojít ve vypnuté troubě.
Mezitím si hlídáme šťávu u krkovičky na slanině, aby se maso nepřipálilo. Podle potřeby šťávu trošku podlijeme. Když je maso měkké, odložíme ho na talíř. Šťávu zasypeme lžičkou hladké mouky, podlijeme vodou a povaříme.
Krkovičku na slanině na talíři přelijeme sosem, přidáme bramborové placky a zeleninovou oblohu. Kdo chce, přidá si i tatarku. Samozřejmě můžeme místo placek podávat brambory v jiné úpravě.