Jednoduše připravená kuřecí křidélka jako hlavní chod i chuťovka.
Hodnocení
4.8
/ 5 (247x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
Marináda
Cukr2 kostky
Česnek2 stroužky
Glutasol1 lžička
Maggi2 lžíce
Skořice mletá2 lžičky
Podle potřeby
Olej na smažení
Ostatní
Kuřecí křídla6 ks
Postup přípravy
Křidélka důkladně očistíme. Rozpůlíme je a omyjeme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Utřeme jej s cukrem, glutasolem, skořicí a maggi. Do připravené směsi naložíme křidélka a marinujeme je asi hodinu.
V pánvi rozehřejeme olej a křidélka v něm smažíme dozlatova.
Křidélka na skořici podáváme s chlebem a s pikantní omáčkou, kterou můžeme zakoupit již hotovou ve větších supermarketech, nebo s čerstvým zeleninovým salátem a rýží.