Rychlý, jednoduchý a chutný recept, jak upravit plody moře.
Hodnocení
4.4
/ 5 (7x)
Doba přípravy
15 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý pepř
Ostatní
Vývar200 ml
Máslo2 lžíce
Hladká mouka 1 lžíce
Citronová šťáva2 lžíce
Smetana na vaření200 ml
Loupané krevety24 ks
Postup přípravy
Z tuku a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme studeným vývarem. Základ omáčky provaříme 3 minuty.
Do omáčky vložíme oloupané a uvařené krevety. Přidáme citronovou šťávu, zamícháme a přilijeme sladkou smetanu, kterou necháme pouze přejít varem. Uvařené krevety se potřebují pouze ohřát. Omáčku osolíme a opepříme podle chuti.
Krevety s citronovo-smetanovou omáčkou podáváme se špagetami, které předem uvaříme podle návodu na obalu.
Komentář k receptu Krevety s citronovo-smetanovou omáčkou
Skvělý recept, jen pozor na sůl, neměla jsem vývar tak jsem použila bujon.. Ještě předtím jsem krevety solila a peprila..což bylo zbytečný, bujon je dost slaný sam o sobě a me to úplně neckvaklo.. :) jinak fakt výborný! Přidala jsem navíc chřest, cuketu a trochu zampionu... Nemělo to chybu :) bon apetit