Krémová pórková polévka s krutony

Recept na krémovou pórkovou polévku, ke které upotřebíme starší rohlíky. Brambory použijeme spíše menší, aby se nepřebila chuť pórku.


3.97x
2×

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Pórky omyjeme a nakrájíme na kolečka. Vše vložíme do hrnce, zalijeme trochou vody a uvaříme do měkka. Voda by se neměla úplně vyvařit. Případně ji opět doplníme. Část pórku vyjmeme a necháme na ozdobu.

Po uvaření polévku rozmixujeme dohladka. Vmícháme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem. Pokud nám přijde polévka příliš hustá, naředíme ji mlékem.

Starší rohlíky nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a opečeme na něm nakrájené rohlíky.

Krémovou pórkovou polévku s krutony na talíři ozdobíme pórkem a posypeme krutony.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémová pórková polévka s krutony

Zpět na recept