Z másla a mouky připravíme jišku, kterou zalijeme vývarem a dobře provaříme s částí sušených hub. Vaříme zvolna, postupně dochutíme solí, pepřem, přidáme boquet garni. V další nádobě orestujeme očištěné a nakrájené houby, na které scedíme provařený základ a jen lehce prohřejeme.
Smetanu ochutíme lehce solí a nasekanými bylinkami a plníme do šlehačkové nádoby. Ze zbylých sušených hub připravíme v mixeru jemný pudr, který ještě prosejeme přes jemné sítko.
Krémovou polévku ze šumavských hříbků servírujeme v nahřátých šálcích s bylinkovou šlehanou smetanou a houbovým pudrem.
Recept od šéfkuchaře Radka Šubrta, který bude opět předvádět svou kuchařskou show na 2. Ročníku Gastro Food Festu v Litoměřicích,
www.gastrofoodfest.cz
Radek Šubrt šéfkuchař a majitel restaurací AMADE a SOKOOL a jídelen Na Pruhu a Na Krejcárku.