Chuťově výborné těsto na mandlové vánoční cukroví nepotřebuje k odležení dlouhé týdny! Je výborné a chutné hned po upečení.
Hodnocení
4.7
/ 5 (13x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Máslo100 g
Žloutek1 ks
Cukr moučka50 g
Skořice mletá2 špetky
Hladká mouka 75 g
Mandle (mleté)100 g
Postup přípravy
Máslo necháme změknout, loupané mandle najemno umeleme a připravíme si ostatní suroviny na mandlové těsto.
Na vál vsypeme mouku, cukr, mleté mandle a přidáme žloutek a na kousky nakrájené máslo. Pro chuť přidáme mletou skořici. Vše zpracujeme do hladkého těsta, které necháme odpočinout asi hodinu v lednici.
Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme libovolné tvary, poklademe je na plech vyložený pečícím papírem a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Pečeme asi 6 - 7 minut.
Křehké mandlové cukroví podáváme jen tak, zdobené polevou, ale výborně chutná i slepované. Není třeba ho péct dlouho dopředu, je křehké po pár dnech.