Králíka omyjeme, osušíme, rozdělíme na porce, dáme do pekáčku a osolíme. Cibuli, česnek a okurky nakrájíme na plátky, slaninu na kostičky a feferonku jemně nasekáme. Houby očistíme a nakrájíme na kousky.
Králíka poklademe kousky másla, přidáme cibuli, česnek, slaninu, feferonku, koření, hořčici, lehce podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme doměkka. Podle potřeby králíka podléváme vodou a před koncem pečení odklopíme. Množství koření můžeme upravit podle chuti.
Měkkého králíka vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem (asi 250 ml) a necháme provařit aspoň 10 minut. Výpek dochutíme a upravíme hustotu. Během pečení masa na oleji orestujeme houby, nyní je přidáme spolu s okurkami do šťávy, vložíme zpět porce králíka a prohřejeme.
Králíka po našem podáváme s rýží nebo brambory.