Králičí zadní stehna a hřbet odblaníme, dobře omyjeme vodou a vykostíme. Maso nakrojíme tak, abychom získali větší plochu na plnění rolád.
Každou porci opepříme, posypeme provensálským kořením a potřeme dijonskou hořčicí. Položíme dva plátky uzeniny (Herkules), cibuli a proužek plísňového sýru (Hermelín).
Dobře zabalíme do rolády a podle potřeby zavážeme nití nebo spojíme párátkem.
Nahřejeme si kastrol s nepřilnavým povrchem (s titanovou úpravou), přidáme lžíci olivového oleje a vložíme připravené rolády. Krátce opečeme maso z jedné strany, otočíme a přikryjeme kastrol poklicí. Necháme opékat do změknutí, podle potřeby znovu otočíme.
Před dokončením přidáme trochu vody s dijonskou hořčicí a promícháme, vznikne tak jemně pikantní šťáva.
Rolády z králičího masa servírujeme zbavené nití nebo párátek nakrájené na plátky s bramborovou kaší a zeleninou. Maso mírně podlijeme šťávou.