Připravíme si zeleninový základ. Na sádle orestujeme dvě střední cibule, 300 g mrkve nakrájené na kolečka, 200 g celeru nakrájeného na kostky a půl petržele na kostky. To vše spolu zarestujeme, přidáme dva králičí hřbety, které jsme si osolili. Podlijeme vodou a necháme dusit pod pokličkou.
Svaříme si nové koření a bobkový list a vývar přidáme do základu omáčky. Podušené hřbety vyjmeme a maso odloupneme od kosti.
Zeleninový základ rozmixujeme a necháme zavařit.
V mléce si rozmícháme hladkou mouku a zeleninový základ touto směsí zahustíme, necháme řádně provařit a ke konci přidáme smetanu. Omáčku nakonec necháme projít varem, ochutíme solí, cukrem, octem a na závěr přidáme seškvařenou slaninu.
Králičí hřbet na smetaně podáváme s houskovým knedlíkem.