Rohlíky (z cereální mouky), spařená oloupaná rajčata i kozí sýr nakrájíme na stejné plátky.
V pánvi rozpálíme olej a kolečka rohlíků opečeme po obou stranách dokřupava. Opečená lehce posolíme a opepříme.
Vymastíme zapékací mísu a střídavě do ní skládáme opečený rohlík, rajčata i kozí sýr. Povrch pokapeme olejem a v předehřáté troubě pečeme 10 minut dozlatova.
Ořechy nasekáme nahrubo. Bazalku natrháme na lístečky a nadrobno ji usekáme. Po 7 minutách pečení nákyp posypeme ořechy i bazalkou a podle chuti dosolíme.
Ihned podáváme a zdobíme snítkou bazalky. Přílohou může být čerstvá zelenina.
Nejen dělená strava - neutrální oběd či večeře.
Nechci být hnidpichem, ale přeci jen bych to upravila. Není vůbec v pořádku opékat za studena lisovaný olej! dochází ke vznik hodně rakovinotvorných přepálených mastných kyselin. Je to ve výsledku horší než "zlé" sádlo. Doporučuju tedy nahradit rýžovým olejem, ten snese i vyšší teplotu (smažení).
A dále - cereálie je cokoli z obilovin. Možná autor(ka) měla na mysli celozrnnou či vícezrnnou?