Pikantní oběd, když chcete potěšit manžela. Tímto jistě nezklamete.
Hodnocení
4.5
/ 5 (13x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Ostatní
Máslo50 g
Křen4 lžíce
Masový vývar4 lžíce
Kotlety4 ks
Bageta1 plátek
Podle potřeby
Olej na smažení
Postup přípravy
Kotlety očistíme, ochutíme solí a pepřem. Na pánvi si zahřejeme olej a mao prudce opečeme.
Ve vývaru rozvaříme bagetu či veku a vlijeme ke kotletám. Mírně dusíme, podle chuti přisolíme. Mezitím si nastrouháme čerstvý křen, který ke kotletám přimícháme až ke konci. Dusíme doměkka.
Kotlety na křenu podáváme s chlebem nebo bramborami.
Neměl jsem bagetu ani nic podobného.Tak jsem přes noc namočil mírně osolené veliké kroupy.Ráno jsem je uvařil.Do polomeka.Smíchal s křenem,všechno to vyválel s kotletama,trochu soli ,červené mleté papriky.Nechal jsem to v lednici přes noc,pak dal na titanovou pánev,podlil pivem a do trouby na 180C.Obracel jsem,a povedlo se.Hodovníci vytírali talíře chlebem.