Mírně kořeněný nálev na okurky vhodný i na papriku, zelí a čalamádu.
Hodnocení
4.5
/ 5 (17x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Nálev
Sůl1 lžíce
Ocet1 l
Voda4 l
Cukr krystal60 dkg
Bobkový list1 balíček
Nové koření1/2 balíčku
Celý pepř1/2 balíčku
Deko1 balíček
Podle potřeby
Cibule
Kopr
Mrkev
Okurka
Postup přípravy
Do hrnce nalijeme vodu, ocet, přidáme cukr, sůl, deko a koření. Vše 5 minut povaříme a ještě horkým nálevem zaléváme očištěné okurky proložené cibulí, mrkví a koprem.
Okurky s kořeněným nálevem zavařujeme 10 minut na 80 - 90 °C.