Nejdříve si nachystáme těsto na knedlíky. Hrubou mouku, vejce a droždí zalijeme sklenkou vlažné vody. Posolíme, dáme špetičku cukru a na kostičky nakrájené 3 - 4 rohlíky (starší jsou lepší). Vypracujeme těsto, které nesmí lepit, a dáme ho odležet. Až nám těsto vykyne, uděláme válečky, které vaříme v osolené vodě 20 - 30 minut. Dobu varu přizpůsobíme velikosti knedlíčků.
Do hrnce dáme mléko, kolik chceme koprovky, tolik použijeme mléka. Přidáme kopr (nejlepší je čerstvý) a sůl. Koprovku přivedeme k varu a vlijeme za stálého míchání rozšlehané vejce. Podle chuti zahustíme moukou rozšlehanou v mléce. Tímto máme koprovou omáčku hotovou.
Na talíři si koprovku s domácími knedlíky každý ochutí podle svého octem. Pokud se nám nechtějí dělat knedlíky, dáme jako přílohu vařené brambory.