Začíná dozrávat angrešt, takže proč si neupéct angreštový koláč?
Hodnocení
3.1
/ 5 (120x)
Doba přípravy
75 min
Ingredience
Ostatní
Cukr65 g
Vejce5 ks
Cukr moučka1 lžíce
Margarín25 g
Zakysaná smetana350 g
Zelený angrešt800 g
Jedlý škrob2 lžíce
Těsto
Cukr25 g
Sůl1 špetka
Vejce1 ks
Mléko100 ml
Droždí20 g
Cukr moučka1 lžíce
Hladká mouka 250 g
Postup přípravy
Do mísy nasypeme mouku, nalijeme vlažné mléko s rozdrobeným droždím a přidáme lžičku cukru. Na mísu položíme utěrku a necháme těsto 30 minut kynout.
Po půl hodině přidáme 25 g cukru, sůl a vajíčko. Prohněteme a necháme odležet dalších 30 minut.
Připravené těsto válečkem vyválíme na tloušťku 1 cm. Dáme do předem vymazané a vysypané moukou koláčové formy a navrchu naskládáme angrešt. Zapneme troubu a necháme předehřát na 180 °C. Necháme 15 minut odstavené.
Zbylé suroviny rozmícháme a nalijeme na ovoce. Pečeme asi 50 minut dozlatova.
Tento koláč bych tento víkend chtěla zkusit. Mám doma plno angreštu a nevím, co s ním. Jen si marně lámu hlavu nad tím, že tam do těsta nepřijde žádný tuk. Já doma do kynutého těsta dávám máslo nebo heru. Prosím Vás, pokud jste tento koláč někdo zkusil, napište, jak se s těstem pracuje. Moc děkuji