Výborné kokosové řezy na velký plech. Recept na vláčný moučník k odpolední svačině.
Hodnocení
5.0
/ 5 (25x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těsto
Olej1/2 hrnku
Vejce2 ks
Mléko1 hrnek
Cukr krupice0.8 hrnku
Hladká mouka 2 hrnky
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Holandské kakao2 lžíce
Na potření
Máslo125 g
Mléko500 ml
Vanilkový cukr2 balíčky
Zakysaná smetana1 kelímek
Kokosový pudinkový prášek2 balíčky
Na ozdobu
Tmavá čokoládová poleva1 balíček
Postup přípravy
Podle návodu na balení svaříme oba kokosové pudinky s mlékem a vanilkovým cukrem. Za občasného míchání necháme pudink úplně vychladnout.
V míse vyšleháme vejce s cukrem krupice. Postupně přisypáváme mouku a přiléváme mléko. Po pramínku přilijeme olej a přidáme holandské kakao. Nakonec přisypeme kypřící prášek do pečiva.
Těsto nalijeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného plechu a dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme přibližně 20 minut a průběžně zkoušíme špejlí. Pokud se těsto nelepí, tak můžeme vytáhnout a korpus necháme zcela vychladit.
Do změklého másla po lžících všleháme vychladlý pudink a nakonec přidáme zakysanou smetanu. Celý krém vyšleháme dohladka. Krémem rovnoměrně potřeme vychladlý korpus na řezy Eskymo a cik cak pocákáme rozehřátou čokoládou.
Kokosové řezy Eskymo dáme vychladit do lednice a podáváme ke kávě nebo čaji.