Recept na rychlé a neobvyklé knedlíky, hodí se k omáčkám i pečínkám.
Hodnocení
4.5
/ 5 (54x)
Doba přípravy
25 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Podle potřeby
Sůl
Škrob
Brambory vařené
Postup přípravy
Když zůstanou vařené brambory, nastrouháme je do mísy, přisypáváme škrob a ručně zpracujeme do kompaktního těsta.
Z těsta tvoříme kuličky menší než tenisák a dáváme je do vroucí osolené vody. Až knedlíky bez mouky vyplavou, jsou hotové.
Knedlíky bez mouky většinou hned podávám, ale když vystydnou, zdají se tvrdší. Knedlíky pak stačí napařit nebo v sáčku ohřát v mikrovlnce.
...vařím tyhle knedlíky,jsou to škrobové knedlíky.Jenom dodám,velikost knedlíku asi jako tenisový míček,vhodím do vařící,osolené vody,5minut vařím a dalších 15 minut nechám pouze na mírně horké plotně jakoby"dojít",voda nesmí bublat! Z vody vyndám jenom tolik knedlíků,kolik se sní.Ostatní nechám ve vodě ve které se vařili(kamna vypnu).Druhý den postavím hrnec s knedlíky na kamna a ohřeji tolik,aby byli horké.Takto uchované nejsou ani rozmáčené,nasáklé vodou a to proto,že byly zadělávány škrobem.Knedlíky nejsou tvrdé jako když se hned po uvaření vyndají z vody a uskladní se běžným způsobem.Takto uchované a ohřáté vypadají a chutnají jako čerstvě uvařené:-)