Kmínová polévka s bazalkovými nočky je tradiční polévka s netradiční zavářkou.
Hodnocení
4.7
/ 5 (14x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Těstíčko
Olej1/2 lžičky
Sůl
Vejce1 ks
Mléko60 ml
Bazalka
Hrubá mouka150 g
Ostatní
Sůl
Kmín1 lžička
Voda1 a 1/2 l
Pórek50 g
Krupička4 lžíce
Polévková zelenina200 g
Postup přípravy
Zeleninu očistíme a nasekáme.
Pórek krátce osmahneme na másle nebo oleji. Přidáme zeleninu a orestujeme.
Do základu vsypeme krupičku a ještě chvilku osmahneme. Pak základ polévky zalijeme vodou a rozmícháme.
Přidáme kmín a sůl a povaříme, až zelenina změkne.
Mezitím si připravíme nočky. Vejce rozmícháme s mlékem a solí. Přidáme olej a natrhanou bazalku. Postupně zašleháme mouku. Těsto potom protlačíme přes haluškové síto (nebo lžičkou vykrajujeme nočky) přímo do kmínové polévky a zavaříme.
Kmínovou polévku s bazalkovými nočky podáváme nejlépe teplou.