Poznámka: 1 porce maďarského guláše: 143 g, z toho masa 63 g (4 ks). 4 kousky dušeného hovězího masa s červenohnědou šťávou s vložkou paprik. Maso je šťavnaté, mírně kořeněné a přiměřeně měkké. Šťáva je lesklá tukem, má ostřejší chuť, je zahuštěná cibulí a čerstvými paprikami. Prosím dodržujte gramáž - u ingrediencí, které je nutné čistit (cibule, paprika atd.) je uvedena váha očistěných ingrediencí.
Kolik cibule patří do guláše a jak připravit dobrý cibulový základ
Guláš kraluje klasikám české kuchyně. Jeho základem je maso plné kolagenu a chuti i správně připravená cibule. Otázka „kolik cibule do guláše“ se diskutuje často. Odpověď však není jednoznačná a závisí na typu připravovaného pokrmu. Jaká jsou pravidla, která zaručí dokonale hustý a chutný guláš?

Autor:Josef Brychta


Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena