Recept na jemný kávový krém s pudinkem do dortů, rolád a zákusků.
Hodnocení
3.9
/ 5 (11x)
Doba přípravy
25 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Krém
Cukr100 g
Máslo120 g
Žloutek2 ks
Mléko400 ml
Mletá káva1 lžička
Kakaový pudinkový prášek1 balíček
Postup přípravy
Nejprve si uvaříme kakaový pudink podle návodu na balení a necháme jej vychladnout.
Máslo nebo tuk na pečení vložíme do nádoby a necháme změknout. Po změknutí másla přidáme cukr, žloutky a dobře našleháme.
K vyšlehané směsi přidáme kávu a opět našleháme. V poslední fázi za stálého šlehání přidáváme po lžičkách studený pudink.
Když je krém dobře promíchaný, dáme jej vychladit. Po vychlazení je krém hotový k použití. Kávový krém s pudinkem používáme k naplnění a ozdobě dortů, rolád a zákusků.
Jako závislákovi na kofeinu se mi zdálo toho kafe málo. Uvařil jsem 100 ml kafe v moka konvičce ze 4 lžiček a přidal ho do mléka při vaření pudinku. Při šlehání krému 2 lžičky kafe a dopadlo to výborně, chuť jako od maminky před 60 lety :-) a přitom daleko dietnější