Výborný italský krém s příchutí kávy. Používá se na náplně do dortů, piškotového těsta. Recept s jednoduchou přípravou.
Hodnocení
4.8
/ 5 (35x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Cukr150 g
Žloutek4 ks
Mléko500 ml
Hladká mouka 50 g
Instantní káva10 g
Postup přípravy
Do hrnce dáme ohřát mléko, půl hrnku si necháme stranou. Před varem sundáme z ohně, přidáme kávu a vložíme opět na plotnu. Mícháme, dokud se káva zcela nerozpustí.
V misce zpracujeme žloutky s cukrem pomocí elektrického mixeru do krémové pěny. Do vajec postupně nalijeme jednu třetinu z teplého mléka. Za stálého míchání metličkou do žloutků s mlékem přidáváme pomalu prosetou mouku případně kukuřičný škrob. Žloutkovou směs s cukrem přidáme do zbytku teplého mléka na plotně a opět přivedeme k varu. Za stálého míchání dolijeme pomalu zbytek studeného mléka, které jsme si nechali stranou. Kávový krém Pasticerra mícháme, abychom neměli hrudky.
Jakmile nám kávový krém zhoustne, odstavíme jej a za občasného míchání necháme vychladnout.
Vychlazený kávový krém Pasticcera přikryjeme transparentní folií a můžeme použít k plnění sladkostí.
Pokud se vám krém se smetanou a moukou srazí jako Gitě (a mě), pomohlo mi dát celou sraženou směs zpátky do šlehače a přidat trošku smetany. Po dvou minutách točení už to zase vypadá krémovitě.
Sussi
Re: Re: Gita
S tím creme brulé,což jsem nedodala,přidávám více žloutků,nevařím ale prohřeji smetanu s mlékem a vanilkou,poté hned dám do té trouby ALA NEDÁM MOUKU-to jsem zapoměla připsat-Poté dám vychladnout a jakmile ztuhne poté pocukruji a karameluji.zdravím Sussi
Gita
Re: Gita
Dobry den, ja jsem vcera experimentovala jsem a davku mleka jsem nahradila 33% smetanou, zloutky vyslehala s cukrem, vlila ohratou smetanu a teprve potom mouku a strasne to zhoustlo a jako kdyby to potilo tuk, tak nevim jestli to bylo tou smetanou a nebo tim, ze jsem dala mouku jako posledni do zloutkove smesi. Nicmene, ted jsem si uvarila krem presne podle vas, vse perfektni, nechavam to vychladit. Podle vas to tedy mam dat jeste do vodni lazne nebo uz zitra jen vychlazene bez vodni lazne pocukrovat a s pistoli udelat krustu? Dekuji za odpoved;)
Dobrý den ,Gito samozřejmě,můžete použít jako creme brulé,dělám to i já,jen použiji mléko i smetanu.Krém připravím stejně,jen vložím do vodní lázně,ale do trouby na 180 stupnů.Poté pocukruji a nahřeji,zda Tým vaření schválí,receptík bude na stránkách.přeji příjemný den s pozdravem Sussi
Gita
Re: Re:
Mam jeste dotaz- myslite, ze by ten vanilkovy krem sel pouzit jako krem brulle? Uz bez peceni ve vodni lazni? Kdyz delam klasicky krem brulle, tak mi z toho vznikne zdrcla srazenina vajecna a neni to ta husta pudinkova konzistence jako vas krem;). Tak mne napadlo udelat ten krem, nechat ho vychladit v lednici a pak jen pocukrovat a nahrat pistoli, aby se udelala krusta zkaramelizovana. Dekuji za odpoved:)