Maso očistíme a nakrájíme na menší kostky. Oloupanou cibuli jemně usekáme a 2 stroužky česneku nakrájíme na plátky. Zbývající česnek prolisujeme. Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na kousky. Omytou petrželku osušíme a jemně usekáme.
Na oleji orestujeme cibulku dozlatova, přimícháme nakrájené maso a česnek. Vše krátce opečeme a jakmile se maso zatáhne, vmícháme mletou papriku, rajský protlak a vývar. Polévku osolíme, opepříme a zvolna vaříme asi 1 hodinu. Když je maso téměř měkké, přidáme nakrájené brambory a mrkev a dovaříme doměkka. Nakonec kavkazskou polévku ochutíme prolisovaným česnekem a necháme přejít varem.
Teplou kavkazskou polévku šorpa rozdělíme na porce, posypeme petrželkou a podáváme s pečivem.