Z chemicky neošetřeného citronu nastrouháme kůru. Z předepsaných surovin vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a uložíme do chladu alespoň na 1 jednu hodinu. Těsto vyválíme a pomocí formiček tvoříme rohlíčky. Rohlíčky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dorůžova ve vyhřáté troubě na 180 °C.
Zavřenou konzervu mléka vaříme ve vodní lázni cca 2 - 3 hodiny, pak necháme vychladnout a vyšleháme s máslem na hladký krém.
Pomocí cukrářského pytlíku naneseme krém na rohlíčky. Karamelové rohlíčky s krémem necháme ztuhnout a pak je namáčíme do rozpuštěné tmavé polevy, kterou opět necháme ztuhnout.
Karamelové rohlíčky podle Vlasty Zálešákové připravujeme pro slavnostní příležitosti.