Trochu pracnější recept na jemné cukroví, jehož chuť rozhodně práci vynahradí.
Hodnocení
4.6
/ 5 (5x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Krém
Máslo105 g
Karamelové kondenzované mléko1 plechovka
Těsto
Máslo105 g
Žloutek2 ks
Cukr moučka50 g
Vanilkový cukr1 balíček
Hladká mouka 250 g
Na ozdobu
Mandle (loupané)
Tmavá čokoládová poleva
Postup přípravy
Z hladké mouky, nakrájeného másla, žloutků a obou druhů cukru vypracujeme hladké těsto.
Připravené těsto rozdělíme na kousky a vtlačíme je do vymazaných formiček na košíčky tak, aby uprostřed zůstala prohlubeň.
Formičky rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 20 minut.
Změklé máslo utřeme v misce do pěny. Plechovku salka vmícháme do máslové pěny.
Upečené vychladlé košíčky vyklopíme z formiček, naplníme je připraveným krémem, potřeme na povrchu rozpuštěnou čokoládovou polevou, ozdobíme mandlí a necháme ztuhnout.
Karamelové košíčky podáváme jako jemné sváteční cukroví.