Uzené maso uvaříme doměkka. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a orestujeme na oleji. Hovězí maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Přidáme k cibuli, krátce opečeme, osolíme, zaprášíme paprikou, krátce podusíme a zalijeme trochou vody nebo vývaru.
Asi po 20 minutách přidáme k hovězímu na kostky nakrájené vepřové maso, namočené houby a prolisovaný česnek.
Do vývaru z uzeného masa přidáme bobkový list, chilli papričku a kyselé zelí. Zelí uvaříme doměkka. Když je maso měkké, přidáme ho k zelí. Přisypeme na kostky nakrájené uzené maso, kolečka paprikové klobásy a polévku ještě chvíli povaříme.
Při podávání zjemníme kapustnici s trojím druhem masa kopečkem vyšlehané smetany, podle chuti můžeme přidat l kyselou smetanu. Kapustnici servírujeme s chlebem.