Chutného kapra upečeného na másle se směsí koření můžete zkusit jako alternativu ke smaženému kaprovi na Vánoce. S tímto receptem získáte skvělý lehký hlavní chod.
Hodnocení
4.6
/ 5 (89x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
7x
Ingredience
Směs
Česnek2-3 stroužky
Podle chuti
Sůl
Ostatní
Máslo100 g
Cibule1 ks
Voda1 šálek
Kapr2 kg
Mletá sladká paprika1 lžička
Mletý černý pepř1 balíček
Směs koření na ryby1 lžíce
Celý kmín1 balíček
Postup přípravy
Kapra očistíme, nařežeme na podkovy a vložíme do pekáče předem vymazaného máslem. Cibuli nakrájíme na kolečka.
Kapra lehce posypeme celým kmínem, opepříme, osolíme a zaprášíme sladkou paprikou.
Přidáme zbytek na plátky nakrájeného másla. Možno dochutit kořením na ryby.
Cibuli naklademe na rybu. Česnek rozmáčkneme, nasekáme nadrobno a přidáme do pekáče. Kapra lehce podlijeme vodou a dáme do trouby. Pečeme asi 20 - 30 minut při teplotě 150 °C. Kapra upečeného na másle servírujeme jako hlavní chod. Jako přílohu podáváme čerstvý chléb nebo brambory.