Česnek rozetřeme se solí a potřeme s ní kachnu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
Kachnu vložíme do pekáčku hřbetem nahoru, posypeme kmínem, přidáme cibuli a podlijeme skleničkou vody. Pekáč vložíme do trouby a za častého polévání pečeme do červena asi 1 - 1,5 hodiny. Potom ji otočíme a pečeme do červena i z druhé strany. Při pečení tučná místa propichujeme vidličkou, aby sádlo vyteklo. Celkový čas pečení trvá 2 - 2,5 hodiny.
Kachnu pečenou na česneku podáváme s červeným zelím a bramborovými knedlíky.
Já jako amatér bych uvítal údaj, na kolik stupňů to mám péct. Jestli mam něco šoupnout do trouby na 1,5 hodiny, byla by to celkem dobrá informace, nebo mam každých cca 10 min. otvírat víko a kontrolovat?