Hrnek na měření surovin použijeme o objemu 250 ml. Menší plech vyložíme kartou na pečení. Broskve z kompotu překrájíme na menší kousky. Čokoládu rozpustíme v mikrovlnce, nebo ve vodní lázni a promícháme se skořicovým cukrem.
Větší vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Do vyšlehaných vajec přidáme rozpuštěné máslo a hrnek bílého řeckého jogurtu. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a těsto ještě jednou dobře promícháme.
Polovinu těsta uhladíme na plech s kartou. Zbytek těsta promícháme s čokoládou a přelijeme světlé těsto. Na koláč rozdělíme broskve.
Koláč pečeme asi 20 - 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Upečení kontrolujeme vpichem špejle. Ještě teplý koláč pocukrujeme cukrem moučka.
Jogurtový koláč s broskví a čokoládou je výborný u kávy i u čaje.