Na tento výborný perník si nejprve ušleháme do pěny vejce s cukrem krupicí a s vanilkovým cukrem. Potom opatrně přidáme šlehačku, med, kakao, kořenící přípravek s názvem Perník, strouhané jablko a nakonec vmícháme mouku, kterou jsme promíchali s práškem do pečiva. Vše důkladně promícháme.
Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto vlijeme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C. Perník je hotový, jestliže se nám již nelepí na špejli.
Upečený jemný perník s medem necháme vychladnout a můžeme posypat cukrem nebo jen nakrájet na jednotlivé kousky nepocukrované. Jemný perník s medem je výborný i s lehkou medovou šlehačkou, kdy do rostlinné smetany na šlehání přidáme lžíci medu a vyšleháme. Další verzí je, že můžeme perník potřít marmeládou (nejlépe rybízovou) a polít rozpuštěnou čokoládou.