Spařené rozinky, kandované ovoce, nasekanou čokoládu a oříšky podle chuti promícháme s troškou hrubé mouky. Oddělíme žloutky od bílků, z bílků a asi 2/3 cukru ušleháme sníh.
Žloutky, zbylou část cukru, změklý tuk a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Do mouky zamícháme kypřící prášek, trochu soli a postupně vmícháváme ke žloutkům. Opatrně a postupně vmícháváme sníh z bílků. Úplně nakonec zamícháme směs ovoce a oříšků.
Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Biskupský chlebíček pečeme v předehřáté troubě při 180 °C. Vychladlý chlebíček můžeme pocukrovat nebo polít čokoládou.
Jemný biskupský chlebíček nakrájíme a podáváme podle chuti ke svačině s kávou nebo čajem.