Jablko a zeleninu očistíme. Jablko nakrájíme na kostičky spolu s cibulí a mrkev s petrželí nastrouháme. Vše osmahneme asi na 20 gramech másla se lžičkou olivového oleje. Osolíme, opepříme a zalijeme čtvrtinou vývaru. Vše zakryjeme poklicí a dusíme asi 30 minut, než se vývar odpaří.
Rozehřejeme druhou pánev. Přidáme zbylé máslo s olejem, vsypeme cukr a vmícháme 2 lžíce kalvadosu. Mícháme, až vše lehce zkaramelizuje. Do karamelu přidáme jehněčí kotlety a zprudka je opečeme z obou stran. Dáváme ale pozor, ať se cukr nepřipálí nebo nezhnědne. Pak vše zastříkneme zbylým kalvadosem, osolíme a opepříme.
Jehněčí kotlety na kalvadosu vložíme do trouby pod gril a necháme asi 5 - 10 minut grilovat. Vypneme a necháme podle potřeby dojít.
Jehněčí kotlety na kalvadosu podáváme s připravenou zeleninovou směsí.