Marcipánové těsto, které se povede každému a je moc dobré.
Hodnocení
4.0
/ 5 (21x)
Doba přípravy
15 min
Ingredience
Ostatní
Bílek1 ks
Mandle10 dkg
Cukr moučka10 dkg
Mandlová tresť3 lžičky
Postup přípravy
Připravíme si 10dkg moučkového cukru,10dkg mandlí, které si trochu oloupeme. Hnědá slupka, pokud jí tam necháme, tak kazí bílý dojem. Tedy pokud nebudeme marcipán barvit. Dále si připravíme 1 bílek a 3 lžíce mandlové tresti.
Vše smícháme v jedné misce kromě cukru. Těsto bude zatím trochu řídké, tak přidáváme moučkový cukr po lžících. Každou lžíci pořádně zapracujeme, tak poznáme, zda je těsto tuhé, ale i vláčné. Můžeme si přidat i potravinářské barvivo podle potřeby, ale s ním opatrně, protože barvivo bývá slané. Přidáváme ho po špetkách.
Až máme těsto hotové, dáme ho ztuhnout do lednice alespoň na 1 hodinu, lépe se z něj pracuje.
Z jednoduchého marcipánového těsta tvoříme ozdoby nebo postavičky podle fantazie.
Ano,dnes jsem si přečetla tento můj recept a není tam uveden tak,jak jsem ho napsala já.Protože se mandle musí nastrouhat,ale pokud potřebuji čistě bílý marcipán,tak tu slupku musím trochu očistit,po nastrouhání lehce zhnědne,ale pokud těsto barvím,tak ty mandle neloupu. A za další,všechny tyto ingredience dávám do jedné misky,i cukr který tam někdo napsal že ne,tak i ten dám se vším dohromady a zamíchám-zadělám těsto.Ale.....někdy je bílek malý,tak stačí 10dkg cukru a těsto je tuhé ale i vláčné na zpracování,ale když je bílek větší,tak 10dkg cukru je málo,tak k těm deseti dekům průběžně lžící přisypávám další cukr,až je těsto tuhé. Myslím že teď je to napsané dobře!! Máte pravdu,mandle se strouhají,nebo namelou,nebo nasekají nožem v mixeru
phateks
mandle
"10dkg mandlí, které si trochu oloupeme." - mandle se musí přeci najemno nastrouhat nebo semlít????