Květák a koření - nic dalšího kromě trochy tuku není na tento recept potřeba.
Hodnocení
4.8
/ 5 (21x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Máslo
Kari koření1 lžička
Kokosové mléko
Čerstvě mletý pepř
Ostatní
Cibule1-2 ks
Květák1 ks
Kurkuma1 špetka
Olivový olej2 lžíce
Římský kmín1 špetka
Postup přípravy
Středně velký květák zbavíme všech zelených částí a odkrojíme tvrdý košťál. Květák rozdělíme na růžičky, omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka.
Uvařený květák scedíme a pokrájíme nadrobno.
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a nadrobno nakrájenou cibulku osmahneme. Přidáme květák a krátce orestujeme. Pro zjemnění můžeme přidat kousek másla. Květák okořeníme pepřem, kari, kurkumou a římským kmínem. Dosolíme.
Květákové kari dobře promícháme a ještě krátce prohřejeme. Podle chuti můžeme přidat trošku kokosového mléka, kari získá zase jinou a orientální chuť.
Jednoduché květákové kari podáváme jako hlavní chod.